Bristningar På Magen Efter Graviditet?

Bristningar På Magen Efter Graviditet
Kan jag bli av med bristningar? – Du kan skydda nya hudbristningar mot solen, om du inte vill att de ska bli rödare eller ljusare. Men annars kan du inte göra så mycket åt dem. Bristningarna brukar inte försvinna helt. Men efter ett tag blir färgen mer lik huden runtomkring, och då syns de mindre.

Vissa företag och kliniker annonserar om produkter och behandlingar som ska hjälpa mot hudbristningar. Det är bra för din hud om du smörjer in den med en vanlig kräm som gör den mjuk, vare sig du har bristningar eller inte. Men det finns inga bevis för att bristningar kan minska eller försvinna med hjälp av någon särskild kräm eller olja.

Det finns laserbehandlingar som kan göra skillnad, men de är dyra och resultatet blir inte lika bra för alla. Du kan kontakta en eller vårdcentral, om du har frågor eller mår dåligt av dina hudbristningar. Kristina Lewis, läkare, specialist i hud- och könssjukdomar, Stockholm Cecilia Birgerson Nordling Här hittar du innehåll om utseende.

Artikel Vad är bra med din kropp? När funkar den bra? När njuter du av den? Vad är du stolt över? Skriv ett svar eller läs vad andra tycker om med sina kroppar. Artikel Självkänsla handlar om hur du tänker och känner om dig själv. Stark självkänsla är när du vet att du är värdefull precis som du är. Svag självkänsla kan göra att du bryr dig mycket vad andra tycker, eller att du ställer för höga krav på dig själv.

Fråga UMO Jag har fått väldigt mycket celluliter på rumpan och låren under de senaste två åren. Jag har gått upp lite i vikt men inte så mycket. Vad kan jag göra för att få bort dem? : Hudbristningar
Visa hela svaret

Hur får man bort bristningar på magen efter graviditet?

Bristningar

 • Behandling HUDBRISTNINGAR
 • Huden är kroppens största organ och har en anmärkningsvärd förmåga att expandera och dras samman efter behov.
 • Vad är hudbristningar exakt och hur tar man bort dem?

Strier eller hudbristningar är en typ av ärr som utvecklas när vår hud spänns ut snabbare än den hinner växa och anpassa sig. Den snabba förändringen gör att elastinet, som stöder vår hud brister.När huden läker visas hudbristningen som strimmor i huden.

När bristningarna först uppstår syns de som röda, lila, rosa, rödbruna eller mörkbruna streck, beroende på din hudfärg. Tidiga bristningar kan kännas lite upphöjda eller insjunkna och kan klia Med tiden bleknar de och blir ljusare och jämnare. Strier/ hudbristningar kan påverka människor i nästan alla åldrar och hudtyper.

HUR UPPKOMMER BRISTNINGAR ? Frisättning av hormoner spelar en roll. Du kan också ha en högre risk om personer i din familj får hudbristningar. En av de grupper som har störst besvär av hudbristningar är kvinnor som efter graviditet fått mycket bristningar.

 1. Om du får hudbristningar är det troligt att du får det under:
 2. – Puberteten
 3. – Graviditet
 4. – Snabb viktminskning eller viktuppgång
 5. – Viktträning när du har snabb muskelväxt
 6. – Genetiskt

– Att applicera en kortikosteroid på din hud under lång tid kan också orsaka hudbristningar. Personer som tar steroidläkemedel eller använder steroidkrämer kan vara benägna att få hudbristningar. Detta kan bero på att steroidhormoner försvagar kollagen i huden, vilket gör det mer troligt att det går sönder.

Hur kan man bli av med hudbristningar? Liksom alla ärr är bristningar permanenta, men visa behandlingar kan göra dem mindre märkbara. Tyvärr har ingen behandling visat sig ta bort dem helt. Däremot vet vi att ju tidigare du börjar behandla dem desto bättre blir det snabbare, speciellt efter graviditet.

Det är viktigt att förstå att inte en enda behandling fungerar för alla och många produkter verkar inte fungera alls.

 • BEHANDLINGAR FÖR BRISTNINGAR
 • Ju tidigare behandling påbörjas, desto bättre resultat kan man förvänta sig. Vi använder följande behandlingar för att göra strier/ hudbristningar mindre märkbara, men ingen av dessa kan göra att du blir helt av med hudbristningar:
 • – Kemisk peeling
 • – Microdermabrasion
 • – Microneedling
 • – Radiofrekvens Behandling (RF)
 • – Kombobehandling CO2 Laser eller Fractional laser med PRP
 • – Laserbehandling, Fraxel CO2 Laser
 • – RF- Microneedling
 • – Mesoneedling
 • Laserbehandling/ Fraxel laser är en av de senaste och bästa behandlingarna för hudbristningar som verkar effektivast för att minska deras utseende.
 • Hur fungerar PRP mot hudbristningar ?

En kombinerad behandling Laser terapi och PRP-behandling för Hudbristningar är en effektiv behandling mot hudbristningar. En PRP-behandling består av blodplättar, vita blodkroppar och stamceller. Tillväxtfaktorer som finns i PRP injektioner hjälper till att producera produktion av färskt kollagen och elastin, vilket kommer att minska hudbristningar från insidan och ut på ett naturligt sätt.

PRP injektioner frigör tillväxtfaktorer och celler i de områden där kollagenet har minskats. Den naturliga läkningsprocessen kommer att öka mängden färsk kollagenproduktion när frisättningen av tillväxtfaktorer ökar. Detta gör att huden blir stramare och smidigare. Kombinationen av Laser terapi och PRP hjälper till att läka strier/ hudbristningar.

När hudens elasticitet och volym förbättras kommer bristningar att reduceras och läka efter behandlingen. PRP (Platelet Rich Plasma) Behandling av strier/Hudbristningar Först tas blod från patienten, precis som vanlig blodprovstagning. Blodet centrifugeras och separerar plasman från blodet, som injiceras i de områden som ska behandlas.

 1. PRP-behandling är effektiv för att öka hudens uppstramning, samt behandla ärr till följd av akne, kirurgi, skador och brännskador.
 2. Det används med mycket framgång för att behandla vita och röda strier.
 3. EFTER LASER BEHANDLING Rodnad, svullnad och fjällning i 1-2 veckor efter behandlingen.
 4. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen, trots en viss rodnad.

Du bör undvika solning under din kur och upp till sex månader efter avslutad behandling då huden är mycket solkänslig. Det är vanligt att ha en viss rodnad och svullnad efter en Laser behandling. Rodnaden och svullnaden lägger sig inom några dagar. Efter varje behandling går hudbristningarna gradvis tillbaka i den omgivande huden och blir mindre och mindre märkbara. Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor. Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.
Visa hela svaret

Kan man få bristningar på magen efter förlossningen?

Hur lång tid tar läkningen? – Bristningen börjar läka direkt efter förlossningen. Det brukar kännas bättre för varje dag. Ytliga bristningar brukar läka på ett par veckor. Men det kan ta flera månader innan bristningar i muskler och vävnader har läkt ordentligt. Kroppen kan fortsätta läka och återhämta sig i upp till ett år efter förlossningen.

Du blir inte bättre i underlivet, utan i stället sämre. Såren i underlivet blir mer röda, svullna och börjar göra ont. Det kommer var ur såren och de luktar illa. Du får feber eller känner dig sjuk. Det gör ont när du ska bajsa och det är svårt att tömma tarmen. Du har försökt lindra och eventuella men det hjälper inte. Du har stygn i underlivet som fortfarande besvärar dig två veckor efter förlossningen. Bristningen påverkar ditt liv, hur du mår och hur du orkar ta hand om barnet. Du misstänker att stygnen har släppt innan bristningen har läkt.

You might be interested:  Förkylning Och Feber Vid Graviditet?

Ring telefonnummer 1177 om du vill ha, Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård. En del kan behöva söka vård flera gånger. Sök vård trots att det har gått lång tid sedan förlossningen om du har besvär som du tror beror på en bristning.

Underlivet läker bättre om du rör på dig. Promenader kan vara en lagom aktivitet. Undvik intensiv fysisk aktivitet som att hoppa, springa eller lyfta tungt. Var försiktig i början och öka aktiviteten när det känns bra. Lufta gärna underlivet och var utan underkläder när du kan. Du kan minska risken för infektion i bristningen. Det kan du göra genom att duscha i stället för att bada. Undvik mensskydd som du för in i slidan, som tampong eller menskopp. Duscha utanpå slidan med ljummet vatten. Använd inte tvål eller kräm mellan blygdläpparna. Gnugga inte med handduken efter duschen, klappa försiktigt med handduken.

Det här kan underlätta om du har ont:

Du kan ta, Det kan göra ont att sitta. Det går bra att vara uppe och röra på sig, men ligg ner och vila när det behövs. Prova att ligga ner när du matar barnet om du kan. Undvik att använda en så kallad sittring. Den kan göra så att du blir mer svullen.

Det här kan hjälpa om du har svårt att kissa och bajsa:

Undvik att bli, Drick ordentligt och använd receptfria läkemedel om det gör ont att bajsa. Du kan kissa i duschen om det svider. Duscha med ljummet vatten mot underlivet samtidigt som du kissar.

Bristningen behöver tid att läka. Det kan ta veckor eller månader. Det är olika hur lång tid det tar innan man vill ha sex. Vänta med samlag i slidan tills underlivet känns helt läkt. Slemhinnan i slidan är extra känslig om du har fått en bristning. Den kan också bli torr och känslig av att hormonerna minskar när du ammar.

 • Då hjälper behandling med östrogen som kräm eller slidpiller.
 • Det finns receptfritt på apoteket.
 • Glidmedel kan hjälpa om du vill ha sex i slidan utan obehag.
 • Om det gör ont vid sex kan du söka hjälp hos en barnmorska eller läkare.
 • En del kan få en bristning i ändtarmens muskler.
 • En sådan bristning behöver läka bra.

Annars kan du få problem med, Det ska kännas helt bra i underlivet och i ändtarmen innan du kan ha analsex. Här kan du läsa mer om, Efter förlossningen får du komma till barnmorskemottagningen för en, Då kan du prata med barnmorskan om hur underlivet har läkt och hur det känns.

Det är vanligt att prata om knipövningar och om du har problem med till exempel att kissa eller bajsa. Om du vill kan barnmorskan göra en gynekologisk undersökning. Barnmorskan kan titta på din bristning och undersöka din knipförmåga. Barnmorskan kan också remittera dig till en läkare eller en fysioterapeut om det behövs.

Efterkontrollen kostar ingenting för dig.
Visa hela svaret

Kan bristningar komma efter förlossning?

Levatorskador – Musklerna i slidans väggar kallas levatormuskeln. När barnet föds genom slidan tänjs musklerna ut och det kan bli muskelbristningar. En sådan bristning brukar läka under det första året efter förlossningen. Men det händer att en levatorskada inte läker ordentligt.
Visa hela svaret

År bristningar farligt?

Bristningar är inte farligt – Även om bristningar kan se ganska allvarligt ut i vissa fall, kom ihåg att det är en naturlig respons av huden och du behöver inte oroa dig. Var noga med att ta hand om din hud och återfukta som vanligt så ska du se att dina bristningar kommer blekna.
Visa hela svaret

Är bristningar farligt?

Vad är bristningar? – Bristningar bildas när huden, på grund av olika omständigheter, tänjs ut i en snabbare hastighet än vad huden hinner växa. Det är i hudens mellersta lager som kallas för dermis som hudbristningar uppstår. I dermis styrs hudens nybildning av proteinet elastin som påverkar hudens elasticitet,

När en bristning har uppstått kan detta synas som ränder i huden, ofta är dessa röda eller blåa och framträder ofta på mage, lår, rumpa eller bröst. När en bristning har bildats är det dermis som blivit påverkat. Över tid läker bristningen och antingen försvinner den helt, eller så bildas ärrvävnad. Om ärrvävnad bildas kring bristningen blir färgen vit istället för röd eller blå.

Bristningar är inget farligt och kräver varken behandling eller medicin. Dock tycker många att det är estetiskt jobbigt att ha dem och väljer därför att ta bort dem. Men det är en smaksak, vissa gillar sina hudbristningar och ser dem som minnen av vad kroppen har klarat av.
Visa hela svaret

Hur ser man bristningar?

Allt om bristningar & att undvika dem som gravid Bristningar under graviditeten uppstår när bindväven översträcks på grund av att magen eller brösten växer eller för att man lägger på sig på rumpa och lår, och bristningar i underhuden uppstår. Dessa “hål” i vävnaden går även att se ytligt och är till en början röd- eller blåaktiga streck.
Visa hela svaret

Vilka hormoner ger bristningar?

Bristningar vid graviditet Buken växer av naturliga skäl när du är gravid, och då är det vanligt att få bristningar på magen. Mjölkproduktionen kan också orsaka bristningar på brösten som gravid. Bristningar på lår, rumpa, höfter och rygg förekommer också eftersom även dessa områden kan växa mycket.
Visa hela svaret

Kan bristningar göra ont?

En bristning i en muskel är för det mesta någonting som sker plötsligt där utlösande moment kan vara: – Snabb töjning av muskel – Hastiga lägesförändringar – Plötslig eller en kraftfull muskelsammandragning – Slag eller spark mot muskel, så kallad muskelkontusion Muskelkontusion är ett begrepp som används när blödningen i muskel har skett efter ett slag eller spark, det vill säga yttre våld vilket vanligast sker inom olika kontaktidrotter.

 1. Övriga fall när muskeln går i sönder helt eller delvis spekuleras det att i orsaken kan vara obalanser mellan olika muskler, tidigare skador, svaghet, nedsatt ledrörlighet, förkortade muskler, för dålig uppvärmning eller för lite återhämtning.
 2. Det innebär att bristningar kan ske i de flesta muskler och skadan behöver inte alltid ske i en idrott.

Anatomiskt kan bristningen ske i en muskel eller i senan till muskeln. Alternativt i övergången mellan sena och muskel. Bristningar eller sträckningar som man även kallar det för kan egentligen ske i vilken muskel som helst men brukar drabba lårmuskler, vadmuskler och överarmsmuskler.

Symtomen som uppstår vid en bristning är typiska med plötslig skarp smärta och man kan oftast känna en ömhet i det drabbade området. Man upplever att man har sträckt sig vilket också är varför man kallar bristningen för sträckning i en del sammanhang. Muskelbristning är en vävnadsskada där det uppstår en blödning med svullnad som följd.

Den akuta fasen kännetecknas av en inflammationsprocess, Om blödningen syns beror på hur stor själva bristningen är och om bristningen sker i en ytlig muskel eller djupliggande muskel. Vad som också påverkar om en blödning syns är om bindvävshinnan runt muskeln har gått i sönder. Bristningar På Magen Efter Graviditet En bristning av muskeln i överarmen, biceps brachii, där det blir ett blåmärke av blödningen. Rupturen, som bristningen heter medicinskt, kan ske av några få fibrer (muskelcellerna är cylinderformade) men även så att hela muskeln eller senan går av. I det första fallet finns det en funktion kvar i muskeln men det kommer oftast att göra ont vid aktivitet eller töjning av den skadade muskeln. Bristningar På Magen Efter Graviditet En total bristning av muskeln i överarmen, biceps brachii, där senan har släppt från sitt fäste och synlig avvikelse finns. Läkningen av muskel- och senskador tar olika lång tid beroende på hur stora de är, var de finns och som alltid spelar åldern in hos den drabbade.

 • Det kan vid mindre bristningar handla om veckor innan läkningen är klar medan en större skada kan det ta cirka ett år innan normal funktion uppnåtts.
 • Rehabiliteringen som jag kan hjälpa till med under den mesta akuta och första fasen är att minska svullnad och smärta.
 • Därefter är målet att med rehabiliteringsträning återfå normal funktion utifrån de individuella förutsättningar och mål som finns.
You might be interested:  Herpes I Slutet Av Graviditet?

Någon manuell terapi av det skadade området är inte lämpligt i tidiga stadier av läkningen även om det går bra att behandla närliggande områden. En betydelsefull del av rehabiliteringen är att jag som sjukgymnast gör en bedömning av skadan och försöker fastställa att det handlar om en sträckning/bristning.
Visa hela svaret

Vad tycker ni killar om bristningar?

Lägger ni märke till vikt, ärr och bristningar? Lägger ni märke till vikt, ärr och bristningar? Jag är överviktig, inte grovt men överviktig så de syns. De har gett mig bristningar. Jag skäms så mycket för min vikt och bristningar. Är så rädd för sommarn för jag skäms så mycket kring min kropp.

Nej jag bryr mig inte alls om vikt eller annat. Att vara smal=snyggt. Är bara en norm och en vana att folk tycker. Jag tycker de med fett på sig är snyggare än de med ben och skin. /14 år, tjej. Hej om jag ser ärr och sånt klart jag undrar vad som hänt. Men vikt och bristningar tänker jag inte på när jag ser nån. /Kille på snart 15 somrar Ärr skulle bara göra mig nyfiken på varför du har dem, bristningar bryr jag mig inte om förutom att jag tänker att jag inte är den enda som har det. Vikt spelar mest bara roll om det är någon jag funderar på ett förhållande med, om det är på en strand eller liknande blir jag snarare inspirerad av att andra vågar visa sina kroppar även när de inte ser ut som samhällets ideal. Känns liksom bra att inte bara se de med “perfekt” kropp. /Tjej 23 Jag är också överviktig så att det syns. Jag kan ibland tänka negativt om min kropp men jag säger inte elaka kommentarer om de som har det. Om någon säger något eller kommenterar din kropp så säg; det här är min kropp, så om du har något att säga så gå till någon annan. Hoppas det här svaret hjälper! /Ms Mermaid Har själv ärr på bena, halsen och handen efter självskadebeteende. Jag bryr mig inte utan tänker mer “wow denna tjejen har gått igenom mycket men vågar även visa sin kropp”. Tycker det är viktigt att visa. Ärr, bristningar o att va lite överviktig är inget att skämmas över utan någon som representerar dig o vem du är🙂 Har bristningar vid låren, brösten och kan tillomed tycka det är fint, hoppas detta hjälper dig och lycka till!!! /Tjej på snart 15 år Hej! Nej, jag lägger inte särskilt mycket märke till det och bryr mig inte heller om det. Du är otroligt modig, låt ingen trycka ned dig. Seriöst, du är fantastisk. Jag kan garantera att de som är värda att bry sig om inte kommer att tänka något negativt om dig. De som gör det är själva osäkra och behöver trycka ned någon annan för att må bättre. /Tjej, 19 år Hej tjejen! Som svar på din fråga om man lägger märke till vikt, ärr och bristningar så är svaret nej för min del. Du är i en känslig ålder där kroppen börjar förändras och det är fullt normalt att man kollar på sig själv i spegeln och hittar saker man inte tycker om. Det gör nog dom flesta! Men jag har aldrig någonsin kollat på någon annans kropp och dömt dom på något sätt utifrån det. Man inser att alla kroppar ser olika ut och att alla kroppar är fina på sitt sätt. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden till när jag var 13 år och kollade på mig själv i spegeln. Jag insåg inte hur vacker min kropp var då. Det gör jag nu. Trots bristningar, vikt och ärr. /Tjej, 19 Jag bryr mig inte alls. Jag gillar inte när folk stirrar ut mig så jag stirrar inte ut andra liksom. Det är suuuper vanligt med komplex över sin kropp, jag har komplex för min kropp. Men låt inte det stoppa dig. Gör massa kul grejer, och gå till stranden!! Du kommer ångra dig att du inte badade dom där varma dagarna annars! Du är super fin som du är och låt ingen säga nått annat! /Anonym Om någon kollar på din kropp så handlar det inte om dig! Det säger bara något om den andra personen! Den är osäker och inspireras av/avundas dig! Jag tycker att det är coolt att visa upp sin kropp! Du har ju bara en kropp eller hur? Och den förtjänar att visas upp! Om det hjälper kan du tänka att ditt mod kan inspirera andra till att visa sina kroppar. /15 årig tjej OROA DIG EJ INGEN TÄNKER PÅ DET PUSS ❤️ /love yalllllll Jag bryr mig inte över huvud taget, mina kompisar bryr sig inte heller om det, tro mig ingen kommer att reta dig för det /Ngn förhoppningsvis schysst kille Jag tycker att man inte ska skämmas över sin kropp eller så. Jag vet att de är lätt att säga det men sen gör man det själv endå. Jag är en tjej på 13 bast och när jag va 11 så började mina brösten att växa och jag fick min mens väldigt tidig så jag tyckte det va jättejobbigt. Jjag hade alltid på mig stora hoddies i skolan för att inte visa brösten eller rumpan. För 2 veckor sen slutade jag 6:an och under 5:an så kunde jag gå runt i tajta tröjor och de va för att jag fick hjälp av folk att våga visa och vara stolt över min kropp. Jag tycker du också ska vara stolt över din kropp, men ett tips prata med någon du känner dig trygg med 🙂❤ /Julia Jag bryr mig inte alls, men när mina kompisar har tänkt så har jag sagt till det att alla ser olika ut om vem har sagt att alla ska vara så, strunta bara i det du är underbar och fin som du är /Emma Jag har själv ärr, vilket ibland gör att jag lägger märke till andras, men jag tänker aldrig något om det, ja lägger märke till att de finns och sen går jag vidare. Jag försöker komma på om jag har någon vän med stretch marks/bristningar, men jag kan inte komma på en enda, och det är nog just för att jag inte lägger märke till det. Så oroa dig inte, om någon frågar om dina ärr, säg bara att du inte vill prata om det, de räcker med ett “äh ja orkar inte prata om de🤷” /Tjej, 15 (: Har också självskadeärr på armarna men jag berättade för mina närmaste och sen var det inte så svårt att visa dem. Har haft en ätstörning så oroar mig också för vikt och skäms över min kropp (inte på samma sätt som dig men kan känna igen mig i att vara rädd för att visa sig). Men fråga dina vänner om de gör de så kommer du få se att de inte bryr sig om hur du ser ut:) <3/ 14 tjejkille Som person så skiter jag fullständigt i om andras kroppar då det inte är min kropp. Så nej, jag tar inte fokus på folk som har bristningar, är överviktiga, underviktiga, har sår mm. För mig spelar det ingen roll alls. Det finns visst personer som tar notis av andras kroppar, men de personerna tycker jag att du borde ignorera. Folk kommer att kritiserar oss och våra handlingar oavsett om det vi gör är rätt eller fel. Därför är det viktigt att vi inte tar åt oss av minsta lilla. Det är svårt. visst, men se dig omkring och tänk efter. Vi alla är byggda olika, eller hur? Vi alla kommer i olika former vare sig det är bred, smal, lång, kort, med fläckar på kroppen eller ej. Det är så det alltid kommer att förbli. Vi alla är olika från varandra, och det är precis det som gör oss alla unika, att vi inte ser ut som varandra utan som oss själva bara. Så snälla, tänk inte på hur andra ser dig utan klä dig hur du än vill hjärtat. Är sjukt ledsen över att du i en så ung ålder behöver gå igenom detta, men jag hoppas verkligen att det blir bättre. <3 /all kärlek till dig. <333 Jag är själv överviktig men inte grovt och har skämts mycket för min kropp. Har även bristningar och celluliter. När jag började i en ny klass och vi skulle ha simning var jag så rädd att någon skulle kommentera eller sluta vara vän med mig för hur jag såg ut. MEN så var det inte. Det var ingen som varken sa något eller ändrade sin syn på mig. Så på svar på din fråga, ja folk KAN lägga märke till din kropp. Men om det kommer ändra deras syn på dig: NEJ. Kom ihåg att tro på dig själv och du är VACKER!😊❤️ /Tjej på 14 somrar Nej jag bryr mig inte men jag förstår dig för jag har varit i samma situation.💖 /Tjej

You might be interested:  Ont I Knäna Efter Graviditet?

Artikel Vad är bra med din kropp? När funkar den bra? När njuter du av den? Vad är du stolt över? Skriv ett svar eller läs vad andra tycker om med sina kroppar. UMO-podden 27. “Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det”.
Visa hela svaret

Kan man få platt mage trots bristningar?

Fettsugning av mage Ett tacksamt område att fettsuga är nedre delen av magen/buken d.v.s. från naveln och neråt. Huden drar ihop sig väldigt bra även om det i början skulle vara ett litet hudöverskott, detta gäller även hud med bristningar efter graviditet eller viktminskning.

 1. Hur platt en mage kan bli efter en fettsugning är väldigt individuellt och beror på hur din kroppsbyggnad ser ut.
 2. Området över naveln är något svårare att behandla då fettet här är fastare och något jobbigare att behandla, men även här så vet vi att resultatet blir bra.
 3. En större volym utsugning är alltid möjlig, finns det behov för att ta bort en större volym av fett då kan man göra det, men det gör att patienten riskerar ett hudöverskott.

En bukplastik en tid efter fettsugningen är så fall nödvändig för att uppnå bästa möjliga resultat. Om f ettsugning / Liposuction Det är viktigt att förstå att fettsugning INTE är en metod för att gå ner i vikt med och inte heller en ersättning för kost eller motion.

Många människor har lokala fettdepåer trots en hälsosam kost och vikt. Fettsugning är ett alternativ för dom som har försökt att träna upp kroppen genom motion och kost, men inte uppnår effekt. Metoden är lämplig för både män och kvinnor, och kan erbjuda en betydande förbättring av kroppsform och självuppfattning.

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs i syfte att avlägsna fett från lokala fettdepåer på kroppen som inte svarar på diet eller träning. Våra operationer utförs endast av läkare med specialistkompetens och med många års erfarenhet. Hur går fettsugning till? Vi människor föds med våra fettceller.

De ändrar storlek när vi går upp i vikt eller när vi går ner i vikt. Vid fettsugning avlägsnas fettceller och antalet minskar lokalt och de återbildas inte, vilket gör resultatet bestående, förutsatt att man inte går upp i vikt. Det är lätt att bli fixerad vid volymer och mängden fett som sugs ut, men för resultatet är det fett som lämnas kvar som är viktigt.

Det måste vara jämnt och i ett lagom tjockt lager för att det ska se naturligt ut och för att undvika ojämnheter. Kroppen tar hand om det som finns kvar. Traditionell fettsugning De flesta som önskar att få utfört en fettsugning vill få en figur som de trivs med. Fettsugning är dock ingen bantningsmetod och lämpar sig därför inte för de som bara är på jakt efter att bli kvitt överskottskilon. Fettsugning är ett alternativ för friska personer att avlägsna lokala fettansamlingar.

 1. Dessa fettdepåer är både genetiskt och hormonellt betingade.
 2. Fettdepåer är ofta svåra att få bort vid träning.
 3. Fettsugning kan här vara till hjälp.
 4. Operationen ger fina och permanenta resultat och lämnar ytterst minimala ärr efter sig.
 5. Områden som lämpade för fettsugning är: ridbyxlår, mage, höfter, kärlekshandtag, midja, haka, armar, insida knä,insida lår, venusberg, gynekomasti (bröst män).

Operationsförlopp fettsugning En fettsugning utförs i lokalbedövning tillsammans med avslappnande medicin eller narkos. Vid en fettsugning avlägsnas enbart fettvävnad och inte överliggande hud. Patienter som har mycket överskottshud bör diskutera om en kombinerad fettsugning med bukplastik kan vara ett bättre alternativ för dem.

Man lägger små snitt i huden och injicerar sedan in en lösning blandad med lokalbedövning för att spränga fettcellerna. En tunn kanyl förs in genom snittet, kanylen har oftast en slang kopplat till en motor som skapar ett undertryck. Med kanylen suger man sedan ut delar av fettet. Efter en fettsugning När din fettsugning är avslutad vilar du ut på ett uppvakningsrum, du får med en gång på dig en kompressionsgördel som är till för att förhindra svullnad.

10 tips för tiden efter förlossningen

Denna skall sitta på dygnet runt så länge som din kirurg säger att du ska ha den därefter bör du ha den på under dagtid i ca två månader. En fettsugning tar från en till fem timmar. Patienten är i god form direkt efter ingreppet och kan gå hem samma dag,
Visa hela svaret