Bästa Krämen Mot Bristningar Vid Graviditet?

Bästa Krämen Mot Bristningar Vid Graviditet
Håll din kropp mjuk och smidig: –

Duscha snällt. Använd en mild och återfuktande duschkräm eller olja. Smörj. Använd en extra rik hudkräm eller olja som stärker och skyddar hudbarriären. Smörj gärna flera gånger per dag och varje gång efter dusch eller bad. Återfukta på djupet. Innan läggdags är det skönt att smörja kroppen med något extra. ACO Repairing Skin Oil är en snabbabsorberande torrolja med naturliga ingredienser för kropp och ansikte. Oljan reducerar synligheten av befintliga hudbristningar och ärr på huden. Den bidrar även till att reducera utvecklingen av svåra hudbristningar vid exempelvis graviditet och annan hastig viktuppgång så att de hudbristningar som uppstår blir mindre märkbara. Ytterligare positiva egenskaper är att produkten är snabbabsorberande samt hjälper till att jämna ut hudtonen och släta ut åldrad hud. På köpet får du en avkopplande och skön stund vid insmörjning.

Kroppsvård Rätt rengöring för kroppen Ett sätt att behålla hudens naturliga fukt och inte rubba pH-balansen är att välja milda kroppsrengöringar. Vi hjälper dig att hitta den rätta för din hud. Kroppsvård Experten tipsar – allt om intimvård Ofta används samma kroppstvätt på hela kroppen, men faktum är att underlivet är ett känsligt område som är viktigt att ta hand om med rätt produkter.
Visa hela svaret

Vad hjälper mot bristningar gravid?

Vilka drabbas främst? –

Unga kvinnor (bindväven är inte så stark) Kvinnor som snabbt går upp mycket i vikt Kvinnor med anlag för svag bindväv

1. Undvik att snabbt gå upp i vikt: Viktkontroll fungerar bäst med motion (gravida rekommenderas ofta att simma och göra yoga, men tar man bara hänsyn till bebisen fungerar så klart alla typer av motion som du gillar och som doktorn inte avråder ifrån) samt en hälsosam kost – se punkt 2.2. Ät balanserat:

Huden behöver mycket vitaminer, mineraler, protein och fett av hög kvalitet. All mat som innehåller gott om vitamin C, B12, E, zink och aminosyror. Dit hör till exempel nötter, linfröolja, vetegroddsolja, rapsolja, olivolja, baljväxter, mycket grönsaker (broccoli och morötter rekommenderas), frukt, fullkorn som hirs och fullkornsbröd, linfrön och solrosfrön.

Undvik socker så mycket som möjligt.3. Öka blodcirkulationen i huden: En bättre blodcirkulation ökar elasticiteten och ser till att vävnaderna får näring. Det uppnår du genom att ungefär tre gånger i veckan massera huden med till exempel en luffasvamp, massagevante eller en mjuk borste på berörda ställen som mage, bröst, rumpa och lår i mjuka, cirklande rörelser (ungefär som vid en peeling).

I början av graviditeten kan du även göra en nypmassage, där du tar tag om huden med fingrarna och lyfter den lätt. Med den här metoden “nyper” du hela området. Prata med din läkare eller barnmorska om hur länge du kan göra nypmassagen utan att några risker.4.

 1. Drick tillräckligt regelbundet Underhuden kan binda vatten.
 2. En god tillförsel av vätska bidrar därmed till att den håller sig elastisk.5.
 3. Vårda huden Regelbunden hudvård bidrar också till hudens elasticitet.
 4. Här går det bra att använda dina vanliga hudkrämer.
 5. Dessutom kan hudoljor som till exempel mandelolja vara bra.

Huden tar bäst upp de vårdande produkterna direkt efter duschen när huden fortfarande är lite fuktig och/eller efter en (peeling-)massage.6. Undvik uttorkning och att överbelasta huden Huden belastas främst av bad utan återfettande tillsatser, frekvent simning utan efterföljande hudvård och solning.

Undvik helst dessa saker eller var noga med att vårda huden extra väl efteråt.7. Bär stödjande (amnings- eller gravid-) behåar och maggördlar Välsittande behåar håller stilla brösten och undviker att vävnaden belastas. Maggördlar upplevs av många gravida som avlastande och kan ha en lätt “stödjande” effekt.

: Allt om bristningar & att undvika dem som gravid
Visa hela svaret

I vilken vecka får man bristningar?

Kroppen växer snabbare än huden – Du kan få bristningar när kroppen växer så fort att huden inte hänger med. Huden sträcks då ut snabbare än den hinner växa. Många får till exempel bristningar under, eftersom kroppen förändras mycket på grund av olika hormoner.
Visa hela svaret

Hur vanligt är det med bristningar vid graviditet?

Vänta med sex och träning? – – Det var jag som ville ha sex redan två veckor efter förlossningen, berättar Sanna i programmet. Men min kille tyckte att vi skulle vänta. Det är vanligt att sexet får något av en “time-out” efter en förlossning. I “regelboken” talas det om att vänta med sex och träning i sex veckor, men Sophia Brismar menar att det ofta tar mycket längre tid, flera månader, innan kroppen är färdigläkt och sexlusten är tillbaka.

Det finns 4 grader av bristningar där 1 är den lägsta och 4 den högsta. Ungefär 4 av 100 drabbas av en sfinkterruptur (grad 3 och 4) som måste sys av en specialistläkare. Endast 1 av 100 drabbas av den allvarligaste graden (4). Förstföderskor drabbas i högre grad av bristningar jämfört med omföderskor. Av förstföderskor är det 8-9 av 10 kvinnor som får någon typ av bristning. Drygt 4 av 10 förstföderskor drabbas av den lägsta graden (1) och ungefär lika mångadrabbas av grad 2. Dessa bristningar sys oftast av barnmorskan direkt efter förlossningen.

Visa hela svaret

Hur ofta ska man smörja in son mage gravid?

– Efter graviditetens första trimester kan du smörja in Stretch Mark Massage Oil 2–3 gånger om dagen för att förebygga hudbristningar. Massera in oljan på till exempel mage, rumpa, lår och bröst med cirkulerande rörelser. Det är nämligen inte bara magen som växer utan även andra delar av kroppen.
Visa hela svaret

Kan man undvika bristningar vid graviditet?

En balanserad kost, ordentligt med vatten, regelbundet med motion och extra kosttillskott med vitamin C, E, zink och kisel (kolla på förpackningen om rekommendationerna vid graviditet ) kan göra huden mera motståndskraftig.
Visa hela svaret

Kan bristningar försvinna efter graviditet?

Bristningar

 • Behandling HUDBRISTNINGAR
 • Huden är kroppens största organ och har en anmärkningsvärd förmåga att expandera och dras samman efter behov.
 • Vad är hudbristningar exakt och hur tar man bort dem?

Strier eller hudbristningar är en typ av ärr som utvecklas när vår hud spänns ut snabbare än den hinner växa och anpassa sig. Den snabba förändringen gör att elastinet, som stöder vår hud brister.När huden läker visas hudbristningen som strimmor i huden.

 • När bristningarna först uppstår syns de som röda, lila, rosa, rödbruna eller mörkbruna streck, beroende på din hudfärg.
 • Tidiga bristningar kan kännas lite upphöjda eller insjunkna och kan klia Med tiden bleknar de och blir ljusare och jämnare.
 • Strier/ hudbristningar kan påverka människor i nästan alla åldrar och hudtyper.

HUR UPPKOMMER BRISTNINGAR ? Frisättning av hormoner spelar en roll. Du kan också ha en högre risk om personer i din familj får hudbristningar. En av de grupper som har störst besvär av hudbristningar är kvinnor som efter graviditet fått mycket bristningar.

 1. Om du får hudbristningar är det troligt att du får det under:
 2. – Puberteten
 3. – Graviditet
 4. – Snabb viktminskning eller viktuppgång
 5. – Viktträning när du har snabb muskelväxt
 6. – Genetiskt

– Att applicera en kortikosteroid på din hud under lång tid kan också orsaka hudbristningar. Personer som tar steroidläkemedel eller använder steroidkrämer kan vara benägna att få hudbristningar. Detta kan bero på att steroidhormoner försvagar kollagen i huden, vilket gör det mer troligt att det går sönder.

 • Hur kan man bli av med hudbristningar? Liksom alla ärr är bristningar permanenta, men visa behandlingar kan göra dem mindre märkbara.
 • Tyvärr har ingen behandling visat sig ta bort dem helt.
 • Däremot vet vi att ju tidigare du börjar behandla dem desto bättre blir det snabbare, speciellt efter graviditet.

Det är viktigt att förstå att inte en enda behandling fungerar för alla och många produkter verkar inte fungera alls.

 • BEHANDLINGAR FÖR BRISTNINGAR
 • Ju tidigare behandling påbörjas, desto bättre resultat kan man förvänta sig. Vi använder följande behandlingar för att göra strier/ hudbristningar mindre märkbara, men ingen av dessa kan göra att du blir helt av med hudbristningar:
 • – Kemisk peeling
 • – Microdermabrasion
 • – Microneedling
 • – Radiofrekvens Behandling (RF)
 • – Kombobehandling CO2 Laser eller Fractional laser med PRP
 • – Laserbehandling, Fraxel CO2 Laser
 • – RF- Microneedling
 • – Mesoneedling
 • Laserbehandling/ Fraxel laser är en av de senaste och bästa behandlingarna för hudbristningar som verkar effektivast för att minska deras utseende.
 • Hur fungerar PRP mot hudbristningar ?
You might be interested:  Går Höfterna Tillbaka Efter Graviditet?

En kombinerad behandling Laser terapi och PRP-behandling för Hudbristningar är en effektiv behandling mot hudbristningar. En PRP-behandling består av blodplättar, vita blodkroppar och stamceller. Tillväxtfaktorer som finns i PRP injektioner hjälper till att producera produktion av färskt kollagen och elastin, vilket kommer att minska hudbristningar från insidan och ut på ett naturligt sätt.

 • PRP injektioner frigör tillväxtfaktorer och celler i de områden där kollagenet har minskats.
 • Den naturliga läkningsprocessen kommer att öka mängden färsk kollagenproduktion när frisättningen av tillväxtfaktorer ökar.
 • Detta gör att huden blir stramare och smidigare.
 • Ombinationen av Laser terapi och PRP hjälper till att läka strier/ hudbristningar.

När hudens elasticitet och volym förbättras kommer bristningar att reduceras och läka efter behandlingen. PRP (Platelet Rich Plasma) Behandling av strier/Hudbristningar Först tas blod från patienten, precis som vanlig blodprovstagning. Blodet centrifugeras och separerar plasman från blodet, som injiceras i de områden som ska behandlas.

 1. PRP-behandling är effektiv för att öka hudens uppstramning, samt behandla ärr till följd av akne, kirurgi, skador och brännskador.
 2. Det används med mycket framgång för att behandla vita och röda strier.
 3. EFTER LASER BEHANDLING Rodnad, svullnad och fjällning i 1-2 veckor efter behandlingen.
 4. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen, trots en viss rodnad.

Du bör undvika solning under din kur och upp till sex månader efter avslutad behandling då huden är mycket solkänslig. Det är vanligt att ha en viss rodnad och svullnad efter en Laser behandling. Rodnaden och svullnaden lägger sig inom några dagar. Efter varje behandling går hudbristningarna gradvis tillbaka i den omgivande huden och blir mindre och mindre märkbara. Laser & Estetik erbjuder ett stort antal olika behandlingar. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för det behandlingsalternativ som passar dig bäst. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor. Information kommer. Kontakta oss om du har några frågor.
Visa hela svaret

Hur ser början till bristningar ut?

Bristningar ser ut som streck eller strimmor och är till en början röda eller blå, innan de med tiden bleknar och blir ljusare i färgen. Bristningar orsakas av slitningar i huden till följd av exempelvis plötslig viktuppgång, pubertet, graviditet eller olika sorters läkemedel.
Visa hela svaret

Hur undviker man bristningar förlossning?

Mer kontrollerat utdrivningsskede – Hon har utvärderat en metod kallad Midwives´ management during second stage of labor, MIMA. Där är en viktig del ett långsammare och mer kontrollerat utdrivningsskede. I en studie som publicerades i tidskriften Birth 2017, utbildades barnmorskorna på två förlossningsmottagningar i Stockholm i att använda metoden och den jämfördes med traditionellt handhavande.

Sammanlagt ingick nästan 600 förstföderskor i studien och med MIMA sjönk andelen grad 2-bristningar med drygt 11 procent. – Om metoden skulle praktiseras nationellt skulle det motsvara att 3200 förstföderskor färre skulle få en grad 2-bristning varje år. Och andelen analsfinkterskador minskade med 25 procent, säger Helena Lindgren.

Metoden innebär att föda på knä, på alla fyra, på sidan eller på en förlossningspall, positioner som tillåter rörlighet i bäckenet. Det som ska undvikas är ryggläge, eftersom den ställningen minskar flexibiliteten i bäckenet. Kvinnan ska heller inte påskyndas att krysta ut barnet på en värk, utan föder istället först fram barnets huvud, och därefter, i nästa värk eller mellan värkarna, resten av kroppen.

Då hinner barnet vrida sig spontant och risken för bristningar minskar. – Barnmorskor har fått lära sig att det är bråttom, men det är det inte om det är en normal förlossning och barnet får syre via navelsträngen. En del i undervisningen inför MIMA är också att barnmorskan får reflektera över om det är fara för barnets eller moderns hälsa, eller om det “bara” är man själv som är stressad, säger Helena Lindgren.

Metoden lärs ut vid Karolinska Institutet och när detta skrivs har 600 barnmorskor och förlossningsläkare genomgått utbildningen. – Barnmorskor ska med vetenskap i ryggen kunna ha en aktiv roll i förlossningen, föreslå bra ställningar och stödja kvinnan i att föda så att det blir skonsamt för henne och för barnet, samt att det blir en positiv upplevelse, säger hon.
Visa hela svaret

När försvinner bristningar?

Hur lång tid tar läkningen? – Bristningen börjar läka direkt efter förlossningen. Det brukar kännas bättre för varje dag. Ytliga bristningar brukar läka på ett par veckor. Men det kan ta flera månader innan bristningar i muskler och vävnader har läkt ordentligt. Kroppen kan fortsätta läka och återhämta sig i upp till ett år efter förlossningen.

Du blir inte bättre i underlivet, utan i stället sämre. Såren i underlivet blir mer röda, svullna och börjar göra ont. Det kommer var ur såren och de luktar illa. Du får feber eller känner dig sjuk. Det gör ont när du ska bajsa och det är svårt att tömma tarmen. Du har försökt lindra och eventuella men det hjälper inte. Du har stygn i underlivet som fortfarande besvärar dig två veckor efter förlossningen. Bristningen påverkar ditt liv, hur du mår och hur du orkar ta hand om barnet. Du misstänker att stygnen har släppt innan bristningen har läkt.

Ring telefonnummer 1177 om du vill ha, Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård. En del kan behöva söka vård flera gånger. Sök vård trots att det har gått lång tid sedan förlossningen om du har besvär som du tror beror på en bristning.

Underlivet läker bättre om du rör på dig. Promenader kan vara en lagom aktivitet. Undvik intensiv fysisk aktivitet som att hoppa, springa eller lyfta tungt. Var försiktig i början och öka aktiviteten när det känns bra. Lufta gärna underlivet och var utan underkläder när du kan. Du kan minska risken för infektion i bristningen. Det kan du göra genom att duscha i stället för att bada. Undvik mensskydd som du för in i slidan, som tampong eller menskopp. Duscha utanpå slidan med ljummet vatten. Använd inte tvål eller kräm mellan blygdläpparna. Gnugga inte med handduken efter duschen, klappa försiktigt med handduken.

Det här kan underlätta om du har ont:

Du kan ta, Det kan göra ont att sitta. Det går bra att vara uppe och röra på sig, men ligg ner och vila när det behövs. Prova att ligga ner när du matar barnet om du kan. Undvik att använda en så kallad sittring. Den kan göra så att du blir mer svullen.

Det här kan hjälpa om du har svårt att kissa och bajsa:

Undvik att bli, Drick ordentligt och använd receptfria läkemedel om det gör ont att bajsa. Du kan kissa i duschen om det svider. Duscha med ljummet vatten mot underlivet samtidigt som du kissar.

Bristningen behöver tid att läka. Det kan ta veckor eller månader. Det är olika hur lång tid det tar innan man vill ha sex. Vänta med samlag i slidan tills underlivet känns helt läkt. Slemhinnan i slidan är extra känslig om du har fått en bristning. Den kan också bli torr och känslig av att hormonerna minskar när du ammar.

Då hjälper behandling med östrogen som kräm eller slidpiller. Det finns receptfritt på apoteket. Glidmedel kan hjälpa om du vill ha sex i slidan utan obehag. Om det gör ont vid sex kan du söka hjälp hos en barnmorska eller läkare. En del kan få en bristning i ändtarmens muskler. En sådan bristning behöver läka bra.

Annars kan du få problem med, Det ska kännas helt bra i underlivet och i ändtarmen innan du kan ha analsex. Här kan du läsa mer om, Efter förlossningen får du komma till barnmorskemottagningen för en, Då kan du prata med barnmorskan om hur underlivet har läkt och hur det känns.

Det är vanligt att prata om knipövningar och om du har problem med till exempel att kissa eller bajsa. Om du vill kan barnmorskan göra en gynekologisk undersökning. Barnmorskan kan titta på din bristning och undersöka din knipförmåga. Barnmorskan kan också remittera dig till en läkare eller en fysioterapeut om det behövs.

You might be interested:  Hur Fungerar Ultraljud Vid Graviditet?

Efterkontrollen kostar ingenting för dig.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det för en bristning att läka?

Bristningar och klipp Bristningar i samband med förlossning är vanligt. Vid ett fåtal förlossningar läggs ett så kallat klipp. Bristningen sys av barnmorska eller läkare direkt efter förlossningen. Läkningsförmågan i underlivet är god. Att vara uppe och röra sig gör att blodcirkulationen blir bättre och läkningen underlättas.

 • Använd helst bara vatten när du duschar och byt gärna binda ofta.
 • Det är vanligt att det uppstår bristningar under förlossningen som behöver sys av barnmorska eller läkare.
 • Stygnen behöver inte tas bort, de försvinner av sig självt.
 • Det är vanligt att vara öm och svullen i underlivet.
 • Inför hemgång från BB erbjuds du som fått en större bristning i underlivet en påtitt.

Läkningsprocessen tar i regel några veckor och bristningen läker oftast väldigt bra. Barnolja kan lindra vid klåda och irritation under läkningen, tvål bör undvikas då det torkar ut huden.
Visa hela svaret

När ska man inte ligga på mage gravid?

Den brittiska studien, som publicerats i tidskriften BJOG, är en fall-kontrollstudie där forskarna genom intervjuer jämfört sovställningar hos kvinnor som förlorat ett barn under tredje trimestern med kvinnor som vid tidpunkten var mitt uppe i en lika framskriden graviditet.

Vinnorna som drabbats av dödfödsel hade 2,3 gånger så ofta gått och lagt sig i ryggläge natten innan fostret hade konstaterats vara dött. Ingela Rådestad är barnmorska och professor i omvårdnadsvetenskap och har de senaste åren forskat på hur man ska förebygga att barn dör under graviditeten. Hon anser att studien kombinerat med tidigare mindre studier på området ger så pass stark data att man bör fundera på en informationskampanj till gravida i Sverige om att sova på sidan.

– Man har redan sett på Nya Zeeland att förekomsten av dödfödda har sjunkit sedan de började informera från de tidigare studierna. Och nu startar man en kampanj i England där man går ut med filmer och informerar gravida om vikten av att inte sova på rygg, säger Ingela Rådestad.

 • Forskarna tycker att det bör övervägas om ytterligare studier ska genomföras för att avgöra huruvida det finns ett orsakssamband mellan dödfödsel och att sova på rygg.
 • Enligt Ingela Rådestad finns det tämligen säkert stöd för det sambandet.
 • Det kan fysiologiskt förklaras genom att när man ligger på rygg och har en stor mage som trycker ner på kärlen så blir det ett sämre återflöde och blodförsörjning tillbaka till barnet, säger hon.

En av forskarna bakom studien, barnläkare Ed Mitchell, stod för den banbrytande upptäckten på 1990-talet att ryggläge tycktes skydda bebisar mot plötslig spädbarnsdöd. Läs mer i abstract: Association between maternal sleep practices and late stillbirth – findings from a stillbirth case-control study, BJOG, publicerad den 20 november 2017.
Visa hela svaret

När ska man börja med Bio Oil?

Hur använder man Bio-Oil? – Ta en lagom mängd Bio-Oil i handen och massera med cirkelrörelser på det område du har stretchmärken. Använd produkten två gånger dagligen i tre månaders tid för att få bäst resultat. Om du är gravid och gärna vill förebygga hudbristningar ska du använda Bio-Oil från starten av den andra trimestern, och smörj in dig på de mest utsatta områdena.
Visa hela svaret

Vad tycker män om bristningar?

Lägger ni märke till vikt, ärr och bristningar? Lägger ni märke till vikt, ärr och bristningar? Jag är överviktig, inte grovt men överviktig så de syns. De har gett mig bristningar. Jag skäms så mycket för min vikt och bristningar. Är så rädd för sommarn för jag skäms så mycket kring min kropp.

Nej jag bryr mig inte alls om vikt eller annat. Att vara smal=snyggt. Är bara en norm och en vana att folk tycker. Jag tycker de med fett på sig är snyggare än de med ben och skin. /14 år, tjej. Hej om jag ser ärr och sånt klart jag undrar vad som hänt. Men vikt och bristningar tänker jag inte på när jag ser nån. /Kille på snart 15 somrar Ärr skulle bara göra mig nyfiken på varför du har dem, bristningar bryr jag mig inte om förutom att jag tänker att jag inte är den enda som har det. Vikt spelar mest bara roll om det är någon jag funderar på ett förhållande med, om det är på en strand eller liknande blir jag snarare inspirerad av att andra vågar visa sina kroppar även när de inte ser ut som samhällets ideal. Känns liksom bra att inte bara se de med “perfekt” kropp. /Tjej 23 Jag är också överviktig så att det syns. Jag kan ibland tänka negativt om min kropp men jag säger inte elaka kommentarer om de som har det. Om någon säger något eller kommenterar din kropp så säg; det här är min kropp, så om du har något att säga så gå till någon annan. Hoppas det här svaret hjälper! /Ms Mermaid Har själv ärr på bena, halsen och handen efter självskadebeteende. Jag bryr mig inte utan tänker mer “wow denna tjejen har gått igenom mycket men vågar även visa sin kropp”. Tycker det är viktigt att visa. Ärr, bristningar o att va lite överviktig är inget att skämmas över utan någon som representerar dig o vem du är🙂 Har bristningar vid låren, brösten och kan tillomed tycka det är fint, hoppas detta hjälper dig och lycka till!!! /Tjej på snart 15 år Hej! Nej, jag lägger inte särskilt mycket märke till det och bryr mig inte heller om det. Du är otroligt modig, låt ingen trycka ned dig. Seriöst, du är fantastisk. Jag kan garantera att de som är värda att bry sig om inte kommer att tänka något negativt om dig. De som gör det är själva osäkra och behöver trycka ned någon annan för att må bättre. /Tjej, 19 år Hej tjejen! Som svar på din fråga om man lägger märke till vikt, ärr och bristningar så är svaret nej för min del. Du är i en känslig ålder där kroppen börjar förändras och det är fullt normalt att man kollar på sig själv i spegeln och hittar saker man inte tycker om. Det gör nog dom flesta! Men jag har aldrig någonsin kollat på någon annans kropp och dömt dom på något sätt utifrån det. Man inser att alla kroppar ser olika ut och att alla kroppar är fina på sitt sätt. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden till när jag var 13 år och kollade på mig själv i spegeln. Jag insåg inte hur vacker min kropp var då. Det gör jag nu. Trots bristningar, vikt och ärr. /Tjej, 19 Jag bryr mig inte alls. Jag gillar inte när folk stirrar ut mig så jag stirrar inte ut andra liksom. Det är suuuper vanligt med komplex över sin kropp, jag har komplex för min kropp. Men låt inte det stoppa dig. Gör massa kul grejer, och gå till stranden!! Du kommer ångra dig att du inte badade dom där varma dagarna annars! Du är super fin som du är och låt ingen säga nått annat! /Anonym Om någon kollar på din kropp så handlar det inte om dig! Det säger bara något om den andra personen! Den är osäker och inspireras av/avundas dig! Jag tycker att det är coolt att visa upp sin kropp! Du har ju bara en kropp eller hur? Och den förtjänar att visas upp! Om det hjälper kan du tänka att ditt mod kan inspirera andra till att visa sina kroppar. /15 årig tjej OROA DIG EJ INGEN TÄNKER PÅ DET PUSS ❤️ /love yalllllll Jag bryr mig inte över huvud taget, mina kompisar bryr sig inte heller om det, tro mig ingen kommer att reta dig för det /Ngn förhoppningsvis schysst kille Jag tycker att man inte ska skämmas över sin kropp eller så. Jag vet att de är lätt att säga det men sen gör man det själv endå. Jag är en tjej på 13 bast och när jag va 11 så började mina brösten att växa och jag fick min mens väldigt tidig så jag tyckte det va jättejobbigt. Jjag hade alltid på mig stora hoddies i skolan för att inte visa brösten eller rumpan. För 2 veckor sen slutade jag 6:an och under 5:an så kunde jag gå runt i tajta tröjor och de va för att jag fick hjälp av folk att våga visa och vara stolt över min kropp. Jag tycker du också ska vara stolt över din kropp, men ett tips prata med någon du känner dig trygg med 🙂❤ /Julia Jag bryr mig inte alls, men när mina kompisar har tänkt så har jag sagt till det att alla ser olika ut om vem har sagt att alla ska vara så, strunta bara i det du är underbar och fin som du är /Emma Jag har själv ärr, vilket ibland gör att jag lägger märke till andras, men jag tänker aldrig något om det, ja lägger märke till att de finns och sen går jag vidare. Jag försöker komma på om jag har någon vän med stretch marks/bristningar, men jag kan inte komma på en enda, och det är nog just för att jag inte lägger märke till det. Så oroa dig inte, om någon frågar om dina ärr, säg bara att du inte vill prata om det, de räcker med ett “äh ja orkar inte prata om de🤷” /Tjej, 15 (: Har också självskadeärr på armarna men jag berättade för mina närmaste och sen var det inte så svårt att visa dem. Har haft en ätstörning så oroar mig också för vikt och skäms över min kropp (inte på samma sätt som dig men kan känna igen mig i att vara rädd för att visa sig). Men fråga dina vänner om de gör de så kommer du få se att de inte bryr sig om hur du ser ut:) <3/ 14 tjejkille Som person så skiter jag fullständigt i om andras kroppar då det inte är min kropp. Så nej, jag tar inte fokus på folk som har bristningar, är överviktiga, underviktiga, har sår mm. För mig spelar det ingen roll alls. Det finns visst personer som tar notis av andras kroppar, men de personerna tycker jag att du borde ignorera. Folk kommer att kritiserar oss och våra handlingar oavsett om det vi gör är rätt eller fel. Därför är det viktigt att vi inte tar åt oss av minsta lilla. Det är svårt. visst, men se dig omkring och tänk efter. Vi alla är byggda olika, eller hur? Vi alla kommer i olika former vare sig det är bred, smal, lång, kort, med fläckar på kroppen eller ej. Det är så det alltid kommer att förbli. Vi alla är olika från varandra, och det är precis det som gör oss alla unika, att vi inte ser ut som varandra utan som oss själva bara. Så snälla, tänk inte på hur andra ser dig utan klä dig hur du än vill hjärtat. Är sjukt ledsen över att du i en så ung ålder behöver gå igenom detta, men jag hoppas verkligen att det blir bättre. <3 /all kärlek till dig. <333 Jag är själv överviktig men inte grovt och har skämts mycket för min kropp. Har även bristningar och celluliter. När jag började i en ny klass och vi skulle ha simning var jag så rädd att någon skulle kommentera eller sluta vara vän med mig för hur jag såg ut. MEN så var det inte. Det var ingen som varken sa något eller ändrade sin syn på mig. Så på svar på din fråga, ja folk KAN lägga märke till din kropp. Men om det kommer ändra deras syn på dig: NEJ. Kom ihåg att tro på dig själv och du är VACKER!😊❤️ /Tjej på 14 somrar Nej jag bryr mig inte men jag förstår dig för jag har varit i samma situation.💖 /Tjej

You might be interested:  Ont I Höfterna Tidig Graviditet?

Artikel Vad är bra med din kropp? När funkar den bra? När njuter du av den? Vad är du stolt över? Skriv ett svar eller läs vad andra tycker om med sina kroppar. UMO-podden 27. “Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det”.
Visa hela svaret

Är bristningar hormonellt?

De kan uppstå när huden inte riktigt hänger med när kroppen förändras. Om du går upp eller ned mycket i vikt, när du växer upp eller under graviditet. Tillfällen då huden sträcks ut väldigt mycket på kort tid. Under puberteten är det också vanligt att få bristningar, då kroppen förändras mycket på grund av hormoner.
Visa hela svaret

Hur får man bort bristningar hemma?

FÖRSÄKRA DIG OM ATT DU DRICKER TILLRÄCKLIGT MED VATTEN! – Vi vet att hälsosamma vätskenivåer är kritiskt för att ha en hälsosam och utstrålande hud. Du kan också vara säker på att detta maximerar hudens elasticitet och bidrar till att huden är så smidig som möjligt, vilket hjälper skydda mot bristningar. Bästa Krämen Mot Bristningar Vid Graviditet

 1. Återfukta – när huden är torr och ömma bristningar är mer synliga, hjälper bibehållande av fuktnivåer i att göra bristningar mindre synliga. Detta gäller speciellt kakaosmör, som har Anti-Ageing-egenskaper och är lugnande samt mycket effektivt mot hudåkommor. Prova en fuktande duschkräm för extra näring och fukt, såsom NIVEA Creme Coconut Shower Cream berikad med jojobaolja, Efter duschen, återfuktar du med moisturisern NIVEA Rich Body Milk Q10 Vitamin C, Ifall du är ute efter extra utstrålning, använd NIVEA Firming + Bronze brun-utan-sol berikad med Q10,
 2. Massera in alla oljor och krämer som du applicerar på huden – Inmasserandet kommer att blodcirkulation- och flöde kring området, som kommer att hjälpa mot bristningar & bidra till att göra dem mindre synliga.
 3. Exfoliera – denna behandling passar bäst för mer bleka bristningar. Den avlägsnar döda hudceller vilket bidrar till att olika behandlingar blir effektivare eftersom ett lager döda hudceller inte blockerar på samma sätt.
 4. Hudavskrapning som du får av medicinskt utbildad expertis – denna behandling är inte för den fega, det är både dyrt och en skrovlig form av behandling som innefattar laserpenetrering i huden, i syfte att förbättra regeneration och läkande, där målet är att bristningar smälter in i din normala hudton.

Visa hela svaret

Hur undviker man bristningar förlossning?

Mer kontrollerat utdrivningsskede – Hon har utvärderat en metod kallad Midwives´ management during second stage of labor, MIMA. Där är en viktig del ett långsammare och mer kontrollerat utdrivningsskede. I en studie som publicerades i tidskriften Birth 2017, utbildades barnmorskorna på två förlossningsmottagningar i Stockholm i att använda metoden och den jämfördes med traditionellt handhavande.

Sammanlagt ingick nästan 600 förstföderskor i studien och med MIMA sjönk andelen grad 2-bristningar med drygt 11 procent. – Om metoden skulle praktiseras nationellt skulle det motsvara att 3200 förstföderskor färre skulle få en grad 2-bristning varje år. Och andelen analsfinkterskador minskade med 25 procent, säger Helena Lindgren.

Metoden innebär att föda på knä, på alla fyra, på sidan eller på en förlossningspall, positioner som tillåter rörlighet i bäckenet. Det som ska undvikas är ryggläge, eftersom den ställningen minskar flexibiliteten i bäckenet. Kvinnan ska heller inte påskyndas att krysta ut barnet på en värk, utan föder istället först fram barnets huvud, och därefter, i nästa värk eller mellan värkarna, resten av kroppen.

Då hinner barnet vrida sig spontant och risken för bristningar minskar. – Barnmorskor har fått lära sig att det är bråttom, men det är det inte om det är en normal förlossning och barnet får syre via navelsträngen. En del i undervisningen inför MIMA är också att barnmorskan får reflektera över om det är fara för barnets eller moderns hälsa, eller om det “bara” är man själv som är stressad, säger Helena Lindgren.

Metoden lärs ut vid Karolinska Institutet och när detta skrivs har 600 barnmorskor och förlossningsläkare genomgått utbildningen. – Barnmorskor ska med vetenskap i ryggen kunna ha en aktiv roll i förlossningen, föreslå bra ställningar och stödja kvinnan i att föda så att det blir skonsamt för henne och för barnet, samt att det blir en positiv upplevelse, säger hon.
Visa hela svaret