Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet?

Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet
Efter graviditet eller kraftig viktnedgång bildas många gånger hudöverskott kring buken, som inte kan tränas bort. Vid en bukplastik tar vi bort löst överskott av fett och hud på magen samt stramar till den underliggande bukmuskulaturen. Det ger en stadigare bukvägg och förhindrar att magen buktar utåt.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att ta bort överflödig hud?

Vad kostar bukplastik? – Pris från 60 000 kr Vår plastikkirurg Mattias Elmér berättar om bukplastik och fettsugning.
Visa hela svaret

Vad kostar en liten bukplastik?

Fråga doktorn Ring Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet

Bukplastik Pris SEK
Bukplastik liten utan fettsugning från 43 500 kr
Bukplastik liten med fettsugning från 49 000 kr
Bukplastik stor inkl. fettsugning & övernattning från 85 000 kr

Visa hela svaret

Vad krävs för att få en bukplastik?

Kriterier för kirurgi – För att minska risker samt komplikationer vid kirurgiska ingrepp har vi på Akademiska sjukhuset kriterier som du måste uppfylla. Du ska vara rökfri i minst 6 veckor före operationen samt ha ett BMI (Body Mass Index) som är lika med eller understiger 30 och ett bukhudsöverskott på minst 3cm.

 • Vid extrem viktnedgång kan högre BMI accepteras.
 • Vi kräver att du har legat viktstabil i minst 6 månader.
 • Ontraindikation (= omständighet som utgör skäl eller hinder) för bukplastik kan vara diabetes, ökad risk för blodpropp, tidigare öppen bukkirurgi med tvärsnittsärr och planerad graviditet.
 • Personer över 60 år opereras endast på stark medicinsk indikation.

Absolut kontraindikation för bukplastik är avancerad hjärt-kärlsjukdom, icke optimalt behandlat psykiatriskt tillstånd och pågående rökning.
Visa hela svaret

Kan man skaffa barn efter bukplastik?

Mommy makeover – Kvinnor vänder sig rätt ofta till kirurger när de oroar sig för brösten och buken efter graviditeter. När kvinnan har slutat att gå ner i vikt efter graviditeten och hennes bröst och buk slutar förändras kan kirurgi bli en lösning. I sådana situationer kan en “mommy makeover” hjälpa, vilket inkluderar fettsugning vid höfterna, buken eller sidorna av brösten, bröstlyft med eller utan implantat, endast bröstimplantat eller till och med bröstreduktion,

Detta ingrepp kan genomföras inom 6 månader efter att kvinnan slutar amma. Många studier har visat att en kombination av bukplastik och kosmetisk bröstkirurgi är säker och effektiv. Det har också visat sig inte ha några signifikanta skillnader i dödligheten hos patienter som genomgår endast bukplastik eller både bukplastik och bröstkirurgi.

I båda fallen ekommenderas det att inga fler graviditeter planeras om du tänker genomgå bukplastik, bröstoperation eller om du genomgår “mommy makeovern”.
Visa hela svaret

När betalar landstinget gastric bypass?

Olika regioner har olika regler – Vad som gäller för att du ska få en fetmaoperation skiljer sig mellan olika regioner. Följande regler kan gälla:

Du ska ha fyllt 18 år. Du har ett BMI över 40. Du har ett BMI över 35 och en sjukdom som beror på din övervikt. Du ska ha gjort seriösa försök att minska din vikt utan att uppnå bestående resultat. Till exempel kan du ha fått hjälp av dietist, viktgrupp eller läkemedelsbehandling. Du ska känna till vad fetmaoperation innebär, hur du kan påverkas och vad du kan förvänta dig av operationen. Du ska vara beredd att förändra dina levnadsvanor, framför allt dina matvanor.

Du kan behöva gå ner en del av din övervikt innan du opereras. Det är för att minska storleken på levern och för att minska mängden fett som ligger runt magens inre organ. Detta gör det lättare för kirurgen att operera. Det kan också öka dina möjligheter att behålla en lägre vikt i framtiden.
Visa hela svaret

Hur ont gör det efter en bukplastik?

Svar – Direkt efter operationen kommer du känna dig trött och uppleva att gördeln spänner över magen. När du senare på dagen kommer upp ur sängen märker du att det inte går att räta ut ryggen. Många patienter beskriver det som om man “knäppt ihop gylfen med västen”.

Smärtan är förvånansvärt begränsad och den medicinering mot värk du får brukar fungera bra. Under de första dagarna efter operation är du fysiskt ganska begränsad då allt som gör att du spänner bukmusklerna är smärtsamt. Det vill säga lyft, hosta, skratta, krysta på toaletten osv. Det kan därför vara bra att ta med en kudde att hålla mot magen då man måste spänna bukmusklerna vid exempelvis toalettbesök eller om man måste hosta.

Efter ca en vecka kan man vanligen röra sig som vanligt och klara de flesta dagligsysslor. Dock kan man inte lyfta tungt utan smärta. Det tar upp till fyra veckor innan man fått tillbaka full lyftförmåga. Plastikakademin är en ledande plastikkirurgisk klinik som står för en seriös plastikkirurgi baserad på vetenskap och erfarenhet.

 • Vi utför operationerna vid ett av Europas modernaste privata sjukhus i Linköping men våra patienter kommer från hela Sverige samt även från andra länder.
 • Vi ser fram emot att få hjälpa dig med alla de frågor och val som är förknippade med en plastikoperation.
 • Du når oss på tel: 013-154461, e-post: eller post: Brigadgatan 4, 587 58 Linköping.

: Hur mår man efter en Bukplastik?
Visa hela svaret

Hur mycket hud tas bort vid bukplastik?

Bukplastik, som är en av de vanligaste plastikkirurgiska operationerna, utförs för att avlägsna hudöverskott på buken samt “strama upp” bukmuskulaturen (förkorta och föra de raka bukmusklerna samman mot mitten). Ofta kombineras detta med fettsugning. Typiska orsaker till att man behöver en bukplastik är efter en graviditet eller viktnedgång.

 1. Vid mindre hudöverskott kan det räcka med att plastikkirurgen gör en så kallad liten bukplastik medans det vid ett större hudöverskott ffa ovan naveln krävs en stor bukplastik.
 2. I båda fallen lägger plastikkirurgen ett snitt över blygdbenet och ut mot höfterna.
 3. Vid en liten bukplastik lösgör man huden upp till naveln varefter överskottshud på buken avlägsnas.

Vid den stora bukplastiken fortsätter man lösa huden hela vägen upp till de nedersta revbenen. Detta innebär att hela huden på buken kan sträckas innan överskottet avlägsnas. Den stora bukplastiken innebär även att ett nytt hål behöver göras i huden för naveln så i tillägg till ärret nedanför bikinilinjen så blir det ett ärr kring naveln.

 1. I båda fallen stramar plastikkirurgen upp bukmuskulaturen genom att sy de två raka bukmusklerna mot varandra för att “täppa till” den defekt som uppstår då dessa muskler dras åt sidan vid exempelvis en graviditet.
 2. Man får även en förkortning av dessa muskler.
 3. Vid en stor bukplastik stramas musklerna upp hela vägen från blygdben till revbensbågen medans man vid den lilla bukplastiken endast kommer år muskulaturen nedanför naveln.

I fall där det föreligger mycket överskottshud vid sidorna så kan man för att få ett optimalt resultat även behöva skära bort hud centralt på magen för att kunna dra huden på sidorna mot mitten. Man får då även ett ärr lodrät från det horisontella ärret i bikinilinjen.

Det kan i dessa fall alltså handla om att väga hur mycket ärr man är beredd att acceptera mot hur långt man vill nå resultatmässigt. En bukplastik är ett ingrepp som utförs i narkos och tack vare den moderna teknik som används kan man åka hem redan samma dag. Ibland har man ett eller två dränage som avlägsnar vätska från såret under de första timmarna.

Dessa tas bort innan du åker hem. Vid en liten bukplastik kan man gå hem redan efter ett par timmars återhämtning medan man efter en stor vanligen stannar i några timmar så att våra plastikkirurger och narkospersonal kan se att allt är i sin ordning. På Plastikakademin har vi en mycket stor erfarenhet av bukplastiker och är i dag en av de ledande klinikerna beträffande detta ingrepp.

Hos oss är det alltid disputerade specialister i plastikkirurgi som utför operationerna och samma plastikkirurg följer dig genom hela vårdprocessen. Du kommer på ett första återbesök efter cirka en vecka samt en slutkontroll efter 6-12 månader. Däremellan kan du givetvis komma till oss vid behov. Efter en bukplastik behöver man två till fyra veckors sjukskrivning varav man den första veckan skall hålla sig stilla och inte lyfta alls.

För att få ett bra resultat skall man även bära en gördel under ca en månader efter operationen. Ärret blir relativt långt men kan döljas av en trosa eller bikiniunderdel. Ärret bleknar under ett års tid men den slutgiltiga färgen varierar mycket mellan olika patienter.

 • Som vid all kirurgi finns risk för exempelvis infektioner och blödningar.
 • Precis som efter ett kjesarsnitt blir i känseln i huden mellan ärret och naveln försämrad i början.
 • Den kommer långsamt tillbaka men det kan ta upp till två år ochdet finns de som får en kvarstående sänkt känsel i detta område.
 • Plastikakademin är Sveriges ledande klinik inom plastikkirurgi och har en mycket stor erfarenhet av bukplastiker.

Vi utför våra operationer vid ett av Europas modernaste privata sjukhus. Det är viktigt att du som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikoperation påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se.

På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess. På Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med en bukplastik.

Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: [email protected]
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på bukplastik och fettsugning?

Olika typer av bukplastik – Fettöverskott på magen kan i vissa fall åtgärdas med enbart en fettsugning. Men exempelvis efter en graviditet eller kraftig viktnedgång finns också ett hudöverskott. Då behövs en bukplastik för att uppnå det resultat som man är ute efter.
Visa hela svaret

Hur många har dött av plastikoperationer?

46 dör varje år av fettsugning Publicerad: 18 januari 2001 Uppdaterad: 8 mars 2011 Många drömmer om att förändra sin kropp med fettsugning. Men riskerna är oerhört stora. En miljon skönhetsoperationer utfördes i USA under 1999. Samma år lät 15 000 svenskar förändra sitt utseende med hjälp av kniven.

Fettsugning är det mest populära ingreppet bland amerikanerna. Mer än 230 000 amerikaner har låtit suga ut sitt överflödsfett hos kirurgen. Men behandlingen är också den i särklass farligaste. Enligt en amerikansk studie dör 1 av 5 000 patienter till följd av ingreppet.46 patienter dör varje år i USA. – Risken att dö vid fettsugning är 2 till 3 gånger högre än risken att avlida vid en normal graviditet, säger Robert del Junco, före detta ordförande i Kaliforniens motsvarighet till Hälso- och sjukvårdsnämnden.I USA sker många olyckor hos läkare som inte har licens att utföra estetiska operationer.

I Sverige är det dock inte tillåtet att operera utan licens. – Säkerheten i Sverige är högt utvecklad, säger Carl Troilius, läkare och plastikkirurgi- specialist på på Plastikkirurgcentrum i Malmö. Mängden fett som avlägsnas vid varje operationstillfälle är inte densamma i USA som i Sverige.

Upp till sju liter kan avlägsnas hos en amerikansk kirurg, medan en svensk läkare aldrig suger mer än två liter per gång. I Sverige har ännu ingen patient dött av fettsugning. Men riskerna med ingreppet är ändå stora. Anmälningarna till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ökar i takt med att kosmetisk kirurgi blir allt vanligare i Sverige.

: 46 dör varje år av fettsugning
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att läka efter bukoperation?

Buksnittet efter en operation läker på cirka 6-8 veckor. Bukväggens hållfasthet har under den tiden förbättrats avsevärt. Muskler läker ihop snabbt, medan bindväven läker långsammare. Att röra på sig gör att såret läker snabbare, samtidigt som det är viktigt att inte ta i för hårt.
Visa hela svaret

När gå upprätt efter bukplastik?

Efter din bukplastik – Direkt efter operationen vilar du ut på klinikens uppvak. Där stannar du över natten och får god hjälp av våra sjuksköterskor. Därefter får du åka hem och vila ytterligare en vecka. Första veckan efter operation kommer du ha svårt att stå helt upprätt.

Se till att bunkra upp sängen med flera kuddar – placera de bakom ryggen och under knäna så att magen avlastas. Konvalescenstiden är mycket varierande och behovet av sjukskrivning är beroende av din arbetssituation. Bandage bär du fram till den första efterkontrollen (6 – 8 dagar), kompressionsplagg bär du ytterligare några veckor.

Ärret efter en stor bukplastik kan bli ganska långt och är i början rött, det bleknar med tiden och blir vanligtvis diskret. Boka konsultation Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet LOTTA GJORDE EN BUKPLASTIK OCH FÖRHÖJDE LIVSKVALITETEN. Läs mer Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat. Se bilder
Visa hela svaret

Är det farligt med bukplastik?

Komplikationer kan innebära – Blödning Man kan drabbas av en blödning efter operationen. Om detta inträffar kan det innebära akut behandling i form av en ny operation för att stoppa blödningen. Infektion En infektion kan uppstå efter operationen. Om du drabbas av infektion kan behandling med antibiotika vara nödvändig.

Nedsatt känsel Efter operationen kan man drabbas av nedsatt känsel i nedre delen av buken. I vissa fall kan känselnedsättningen vara permanent. Oregelbundenheter i huden Det kan uppstå oregelbundenheter i huden och i underhudsfettet och det kan även uppstå rynkor och veck i huden. I vissa fall blir dessa förändringar permanenta.

Ärr I vissa fall kan ärren bli stora och missprydande och ibland kan det även uppstå pigmentförändringar i ärren. Detta beror oftast inte på dålig kirurgisk teknik utan på den egna kroppens förmåga till ärrläkning, vilket varierar mycket mellan olika individer.

Irurgisk anestesi Både lokalbedövning och narkos innebär risker. Du kan drabbas av komplikationer och skador, och du kan även avlida, även om risken är mycket liten. Assymetri Resultatet efter en bukplastik kan bli asymmetriskt. Faktorer som kan bidra till detta är ojämn fettfördelning, hudkvalitet och muskelspänning.

Fördröjd sårläkning Man kan drabbas av sårglipor eller att operationssåren spricker upp. Delar av huden på buken kanske inte klarar sig. Detta kan leda till frekventa omläggningar av såren och ytterligare operation/er för att avlägsna den döda vävnaden.

Rökare har större risk att få sårläkningskomplikationer. Allergiska reaktioner Allergi mot tejp, desinfektionstvål eller suturmaterial (sutur = stygn) kan uppstå. Allvarliga reaktioner på mediciner som du fått under operationen, eller som du fått på recept, kan också uppstå. Allergiska reaktioner kan kräva extra behandling.

Lungkomplikationer Du kan drabbas av lungkomplikationer såsom blodproppar i lungorna (emboli) eller delvis kollaps av lungorna efter narkos. Skulle du drabbas av några av dessa komplikationer kan din vårdtid på sjukhuset bli förlängd och du kan behöva extra medicinsk behandling.

Serom Sårvätska kan ackumuleras mellan huden och bukväggen. Skulle detta problem uppstå kan det bli nödvändigt att tappa ur vätskan en eller flera gånger. Vid en sådan tappning finns det risk för infektion. Navelkomplikationer Sned placering, fula ärr eller ett avvikande utseende kan uppstå. I vissa fall kanske inte naveln klarar sig och huden på platsen för naveln kan ramla av vilket innebär ett sår.

Detta såret läker, men det kan ta tid. Smärta Kronisk smärta på grund av nerver som fastnar i ärrvävnad kan uppstå. Övrigt Det finns risk för att du blir missnöjd med det kosmetiska resultatet efter din bukplastik. Indikationerna för bukplastik är dock strikt medicinska/funktionella och du kan därför inte räkna med att bli erbjuden en ny operation för att förbättra det kosmetiska resultatet.
Visa hela svaret

Vad ingår i full bukplastik?

Vid full bukplastik görs snittet från ena höften till den andra. Därefter separerar kirurgen fliken av hud och fett från underliggande muskler. Hela fliken måste separeras och lyftas så långt som till revbenen. Dessutom gör läkaren ett snitt runt naveln.
Visa hela svaret

Vilken gördel är bäst efter bukplastik?

Lipoelastic Gördel KPress – med 2 paneler och justerbara kardborrband Lipoelastic Gördel KPress Velcro fastener med justerbara kardborrband

Gördel KPress rekommenderas att användas efter bukplastik eller fettsugning av buken. Lämplig att användas i kombination med annan kompressionsbyxa, sätts då utanpå byxan. Gördel KPress finns med två separerade paneler som möjliggör justering av kompression i bukområdet efter behov. Jämfört med abdominalbindemedel med en enda panel ger denna version med separerade paneler bättre justering av kompressionen. Efter en operation kan patienter kämpa för att fästa en enda panel, eftersom varje rörelse är smärtsam; dessa separerade paneler är därför utformade för att vara enklare att justera och stänga. Gördel KPress bakstycke är förstärkt med två flexibla remmar. Materialet är mjukt och elastiskt.

Material: Materialet har tilldelats Oeko-Tex-certifikatet, vilket garanterar frånvaron av skadliga eller allergiframkallande ämnen (som latex, etc.) 56% polyamid, 28% viskos, 16% bomull. Tvättråd: Före tvätt måste karborrebanden fästas ihop så det inte samlas smuts på de. Färg: Svart Storlekar: 3 stycken: S-M, L-XL eller XXL-XXXL. Se storlekstabell! Du kan välja mellan två bredder på gördeln

24 cm bred, med 2-paneler 32 cm bred, med 2-paneler

Gördelns id är: KPress, Velcro fastener Vid köp av beige gördel kan leveransen ta något längre tid. Tänk på att kompressionskläder är intimprodukter och att de av hygieniska skäl inte kan bytas eller lämnas tillbaka efter att förpackningen är öppnad. Du ansvarar själv för att måttagningen blir rätt.750 SEK, 24 cm bred 850 SEK, 32 cm bred : Lipoelastic Gördel KPress – med 2 paneler och justerbara kardborrband
Visa hela svaret

Hur ska man sova efter bukplastik?

Sovposition – Överkroppen bör vara lätt upplyft under den första postoperativa dagen, Denna position hjälper att minska risken för svullnader och förhindrar stygnen från alltför mycket spänning. Du kan använda speciella förhöjningskuddar eller använda dig av 3 eller 4 vanliga kuddar under huvudet och ryggen.
Visa hela svaret

Vad ingår i full bukplastik?

Vid full bukplastik görs snittet från ena höften till den andra. Därefter separerar kirurgen fliken av hud och fett från underliggande muskler. Hela fliken måste separeras och lyftas så långt som till revbenen. Dessutom gör läkaren ett snitt runt naveln.
Visa hela svaret

När gå upprätt efter bukplastik?

Efter din bukplastik – Direkt efter operationen vilar du ut på klinikens uppvak. Där stannar du över natten och får god hjälp av våra sjuksköterskor. Därefter får du åka hem och vila ytterligare en vecka. Första veckan efter operation kommer du ha svårt att stå helt upprätt.

Se till att bunkra upp sängen med flera kuddar – placera de bakom ryggen och under knäna så att magen avlastas. Konvalescenstiden är mycket varierande och behovet av sjukskrivning är beroende av din arbetssituation. Bandage bär du fram till den första efterkontrollen (6 – 8 dagar), kompressionsplagg bär du ytterligare några veckor.

Ärret efter en stor bukplastik kan bli ganska långt och är i början rött, det bleknar med tiden och blir vanligtvis diskret. Boka konsultation Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet LOTTA GJORDE EN BUKPLASTIK OCH FÖRHÖJDE LIVSKVALITETEN. Läs mer Operera Bort Lös Hud På Magen Efter Graviditet Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat. Se bilder
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på bukplastik och fettsugning?

Olika typer av bukplastik – Fettöverskott på magen kan i vissa fall åtgärdas med enbart en fettsugning. Men exempelvis efter en graviditet eller kraftig viktnedgång finns också ett hudöverskott. Då behövs en bukplastik för att uppnå det resultat som man är ute efter.
Visa hela svaret

Hur mycket hud tas bort vid bukplastik?

Bukplastik, som är en av de vanligaste plastikkirurgiska operationerna, utförs för att avlägsna hudöverskott på buken samt “strama upp” bukmuskulaturen (förkorta och föra de raka bukmusklerna samman mot mitten). Ofta kombineras detta med fettsugning. Typiska orsaker till att man behöver en bukplastik är efter en graviditet eller viktnedgång.

Vid mindre hudöverskott kan det räcka med att plastikkirurgen gör en så kallad liten bukplastik medans det vid ett större hudöverskott ffa ovan naveln krävs en stor bukplastik. I båda fallen lägger plastikkirurgen ett snitt över blygdbenet och ut mot höfterna. Vid en liten bukplastik lösgör man huden upp till naveln varefter överskottshud på buken avlägsnas.

Vid den stora bukplastiken fortsätter man lösa huden hela vägen upp till de nedersta revbenen. Detta innebär att hela huden på buken kan sträckas innan överskottet avlägsnas. Den stora bukplastiken innebär även att ett nytt hål behöver göras i huden för naveln så i tillägg till ärret nedanför bikinilinjen så blir det ett ärr kring naveln.

I båda fallen stramar plastikkirurgen upp bukmuskulaturen genom att sy de två raka bukmusklerna mot varandra för att “täppa till” den defekt som uppstår då dessa muskler dras åt sidan vid exempelvis en graviditet. Man får även en förkortning av dessa muskler. Vid en stor bukplastik stramas musklerna upp hela vägen från blygdben till revbensbågen medans man vid den lilla bukplastiken endast kommer år muskulaturen nedanför naveln.

I fall där det föreligger mycket överskottshud vid sidorna så kan man för att få ett optimalt resultat även behöva skära bort hud centralt på magen för att kunna dra huden på sidorna mot mitten. Man får då även ett ärr lodrät från det horisontella ärret i bikinilinjen.

 • Det kan i dessa fall alltså handla om att väga hur mycket ärr man är beredd att acceptera mot hur långt man vill nå resultatmässigt.
 • En bukplastik är ett ingrepp som utförs i narkos och tack vare den moderna teknik som används kan man åka hem redan samma dag.
 • Ibland har man ett eller två dränage som avlägsnar vätska från såret under de första timmarna.

Dessa tas bort innan du åker hem. Vid en liten bukplastik kan man gå hem redan efter ett par timmars återhämtning medan man efter en stor vanligen stannar i några timmar så att våra plastikkirurger och narkospersonal kan se att allt är i sin ordning. På Plastikakademin har vi en mycket stor erfarenhet av bukplastiker och är i dag en av de ledande klinikerna beträffande detta ingrepp.

Hos oss är det alltid disputerade specialister i plastikkirurgi som utför operationerna och samma plastikkirurg följer dig genom hela vårdprocessen. Du kommer på ett första återbesök efter cirka en vecka samt en slutkontroll efter 6-12 månader. Däremellan kan du givetvis komma till oss vid behov. Efter en bukplastik behöver man två till fyra veckors sjukskrivning varav man den första veckan skall hålla sig stilla och inte lyfta alls.

För att få ett bra resultat skall man även bära en gördel under ca en månader efter operationen. Ärret blir relativt långt men kan döljas av en trosa eller bikiniunderdel. Ärret bleknar under ett års tid men den slutgiltiga färgen varierar mycket mellan olika patienter.

 • Som vid all kirurgi finns risk för exempelvis infektioner och blödningar.
 • Precis som efter ett kjesarsnitt blir i känseln i huden mellan ärret och naveln försämrad i början.
 • Den kommer långsamt tillbaka men det kan ta upp till två år ochdet finns de som får en kvarstående sänkt känsel i detta område.
 • Plastikakademin är Sveriges ledande klinik inom plastikkirurgi och har en mycket stor erfarenhet av bukplastiker.

Vi utför våra operationer vid ett av Europas modernaste privata sjukhus. Det är viktigt att du som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikoperation påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se.

 • På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimetrar när man talar om definitivt resultat.
 • Naturen kan inte helt förutses men en efaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.
 • På Plastikakademin ser vi fram emot att få hjälpa dig med alla de val som är förknippade med en bukplastik.

Du når oss på tel:013-15 44 61 eller e-post: [email protected]
Visa hela svaret